“Information is Power.

Disinformation is abuse of Power.”

Newton Lee

Σε όλα τα Δημοκρατικά Κράτη η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ανήκει στους 3 πρώτους Πυλώνες Ανάπτυξης και Ευημερίας για τους Πολίτες, αλλά ιδιαίτερα για τους Επιχειρηματίες για την κοινωνική ομαλότητα. Οι απειλές είναι πολλές και ασύμμετρες, η επιχειρηματικότητα και κυρίως η ευημερία εξαρτάται από την ασφάλεια.

Μια αλληλουχία παραγόντων έχουν ή τείνουν να αυξήσουν τα επίπεδα απειλής, που δυνητικά αντιμετώπισαν ή θα αντιμετωπίσουν οι πολίτες της κοινωνίας μας, είτε σαν ιδιώτες είτε σαν επαγγελματίες- επιχειρηματίες.

Συμφώνα με επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων αστυνομικών αρχών, στην Ελληνική Επικράτεια διαπράττονται ετησίως περί τις 80.000 κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε ώρα της ημέρας εννέα περιστατικά καταγράφονται στο αστυνομικό δελτίο. Επιπρόσθετα, έχουμε έναν μεγάλο αριθμό που δεν καταγγέλλεται από τους πολίτες επειδή δεν εμπιστεύονται την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας. Στα παραπάνω στοιχεία δεν λαμβάνονται υπόψη άλλα ποιοτικότερα είδη εγκλημάτων, όπως οι απαγωγές, απάτες και γενικότερα οικονομικά εγκλήματα.

Εκτός των παραπάνω απειλών ενδέχεται να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από συμβατικές απειλές, όπως προβλήματα που άπτονται αστικών ζητημάτων, νομικών υποθέσεων και επιχειρηματικών κίνδυνων.

Οι δράστες των παραπάνω εγκλημάτων καθίστανται όλο και πιο αποφασισμένοι. Τα σχέδιά τους γίνονται πιο σύνθετα, εξελίσσονται γρήγορα και οι στρατηγικές που ακολουθούν είναι ολοένα και πιο εξελιγμένες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μεγάλο χάσμα της αύξησης της ικανότητας επίθεσης από οργανωμένους αντιπάλους και εκείνων της υπεράσπισης των πολιτών και των εταιρειών.

Η 4ip δημιουργήθηκε ως βάση του πυλώνα μας από πρώην Αξιωματικούς της Αστυνομίας με εμπειρία σε θέματα ασφάλειας, αντιμετώπισης ειδικών εγκλημάτων, με γνώση τόσο στην έρευνα, λεπτομέρεια, εμπιστοσύνη αλλά και στην γνώση και εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων της τεχνολογίας.

Στελεχώθηκε από ειδικούς συνεργάτες, ιδιωτικούς ερευνητές, εξειδικευμένους τεχνικούς σε αντίμετρα τεχνικής επιτήρησης και cyber security.
Λόγω του κύρους, του υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού και της εμπιστοσύνης των στελεχών μας έχουμε αναπτύξει για πολλά έτη συνεργασίες με επίσημους φορείς, έχουμε αναπτύξει δίκτυα πληροφοριών και συλλογής στοιχείων γύρω από θέματα ασφαλείας και όχι μόνο.

Αυτό επιτυγχάνεται με την λήψη και σταχυολόγηση-ανάλυση κάθε ανοιχτής πηγής πληροφόρησης (ανοιχτές πληροφορίες, έρευνες στο βαθύ διαδίκτυο και ενεργοποίηση πολιτών σε θέματα ασφάλειας και προστασίας πολιτών), αλλά και κλειστών πηγών (συγκεκαλυμμένες πληροφορίες με χτίσιμο εμπιστοσύνης και εχεμύθειας).

Αυτές οι διαδικασίες συνδυαστικά με την τεχνολογία έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος και τις ποιοτικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα των πελατών μας.

“Προτεραιότητά μας η διασφάλιση & προστασία των συμφερόντων σας”